AB

Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Haberler ve Duyurular

İDMİB’den İş Gücüne Tam Destek

İDMİB TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE AVRUPA BİRLİĞİ’NCE FİNANSE EDİLEN "YETKİN BELGELİ İŞGÜCÜ İSTİHDAMINDA ÇÖZÜM ORTAKLIĞI PROJESİ”NİN KAPANIŞ KONFERANSI , “İDMİB DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ MESLEKİ BELGELENDİRME MERKEZİ” LANSMANI İLE EŞ ZAMANLI OLARAK 20 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

Deri sektörünün dünya ligindeki yerinin sağlamlaştırılması ve dünya ticaretinden aldığı payın artırılmasına yönelik pek çok faaliyeti eş zamanlı yürüten İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği(İDMİB), sürdürülebilir bir büyümeyi sağlayabilmek adına bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. İDMİB tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nce finanse edilen "Yetkin Belgeli İşgücü İstihdamında Çözüm Ortaklığı Projesi”nin kapanış konferansı , “İDMİB Deri ve Deri Ürünleri Mesleki Belgelendirme Merkezi” lansmanı ile eş zamanlı olarak 20 Haziran’da gerçekleştirildi.

Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşen toplantıya; İDMİB Başkanı Lemi Tolunay, AB Türkiye Delegasyonu temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Mesleki Yeterlilik Kurumu uzmanı Esra Günay, İTKİB Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, İDMİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektör temsilcilerinin yanısıra Zeytinburnu İDMİB Deri Meslek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Deri Teknolojisi MYO ve Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İDMİB Başkanı Lemi Tolunay, 2 yıl önce temelleri atılan bu projenin meyvelerinin alınmaya başlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tolunay, ‘Yetkin Belgeli İş Gücü İstihdamında Çözüm Ortaklığı Projesi’ sayesinde sektörde kalifiye eleman yetiştirilirken, bilgili iş gücüne sahip kişilerle deri ihracat rakamlarının da artacağına dikkat çekti. Deri sektörünün zor ve meşakkatli bir üretim sürecine sahip olduğunu belirten Tolunay, “Mesleki Yetkinlik Belgesine sahip kişileri işe alan şirketler istihdam prim teşviklerinden yararlanabilecekler” dedi. Prof Dr. Mustafa Balcı ise, Mesleki Yetkinlik Belgesi ile birlikte sektör çalışanlarının sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da iş bulma şansının yükseleceğini ve genç nüfusa sahip olan Türkiye’nin, Avrupa’yı iş gücü yetisiyle de geride bırakacağına olan inancını ifade etti. Balcı, "Bu sistem sayesinde kalifiye iş gücü belgelendirilerek ekonomiye katkısı artacak. Dünyanın her yerinde okullarda verilen eğitim ile sektörün ihtiyaç ve beklentilerinin eşleşmesi sorunu var, ancak bu belgelendirme ile işini bilen kişiler çoğalacak ve sektör dünya pazarında emin adımlarla yükselecek" dedi.

 

Merkez nasıl oluştu?

Deri ve deri ürünleri sektörünün en fazla ihracatçı üyesine sahip organizasyonu olarak, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği; deri, ayakkabı, konfeksiyon ve saraciyeden oluşan tüm alt sektörlerin desteği ile “Yetkin Belgeli İşgücü İstihdamında Çözüm Ortaklığı Projesi”ni hayata geçirdi. İDMİB tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nce finanse edilen "Yetkin Belgeli İşgücü İstihdamında Çözüm Ortaklığı Projesi” 2011-2013 yılları arasında gerçekleştirilmek üzere ‘Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında başlatıldı. Proje ile İDMİB Deri ve Deri Ürünleri Mesleki Belgelendirme Merkezinin ulusal ve uluslararası denkliğe sahip mesleki yeterlilik belgesi veren kuruluş olarak yapılanması sağlandı. İDMİB Deri ve Deri Ürünleri Mesleki Belgelendirme Merkezi mesleki yeterlilik belgesi veren kurum olma sürecinde, adaylara proje kapsamında yer alan mesleklerle ilgili ölçme,  değerlendirme sistemini uygulayarak belgelendirme çalışmalarına başladı. 24 ay süren deri ve deri ürünleri VOC-TEST Merkezi Projesi; sektördeki çalışanların MYK onaylı sertifikalarla belgelendirilmesiyle, başta İDMİB üyesi işletmeler olmak üzere tüm sektörün, yeterlilikleri sertifikalarla kanıtlanmış işgücüne kavuşmasını sağlamayı amaçlıyor. 

Tüm Haberler